2012

Var verkligen ett uppochner år.
 
Jan-Mars. En ljusglimt iallfall var att min barndomsvän fick en liten flicka 11 Januari, så liten och så söt <3. Annars var jag sjuk hela tiden, var mest trött, surig, ändå så trotsade jag allt och försökte leva som vanligt. For och åkte skidor ensam och den skidturen slutade med att jag klappade ihop totalt, fick ligga på intensiven i fem dagar pågrund av hjärtat. Femte dagen så skickade dom mig med ambulansflyg till Umeå där jag skulle få bättre vård, det var med tårar i ögon jag vinkade hejdå då till min familj & pojkvän. Har aldrig känt mig så liten och ensam där. Men jag fick även hjälp när jag var där, dom ändrade mina mediciner och jag började sakta men säkert må lite bättre. Blev även lovade att jag skulle få åka till Lund och göra en operation.
 
Mars-April Var sjukskriven hela Mars men jag började mer och mer må bättre, jag var mycket ute och promenera med Grim. Min kompis fick en liten prins <3 så vi var där och gosade en massa. I April fick jag äntligen fastanställning på Coop, jag som hade trott jag skulle få gå pga min frånvaro så det var en stor dag. Lund hörde av sig att jag skulle få komma dit på operation redan i maj?!! Har aldrig varit lyckligare <3
 
Maj-Juni Det var med en stor klump i magen jag satte mig på planet ner mot Lund men även med glädje. Hade med min pappa som stöd och hjälp. Operationen tog närmare 6 timmar och det var hemskt det gjorde ont och jag var väldigt drogad. När dom sa att operatinen var över så kom tårarna det var som en ryggsäck som släpptes. Hoppade på kryckor nästan en månad, men det var det värt. För äntligen började jag komma tillbaka och Tobias fick se den riktiga Jenny :). I Juni så firade jag med champang och jordgubbar jag var så lycklig och glad.  Vi bestämde oss för att vi skulle flytta ihop <3. Var även på lilla Elises dop <3
 
Juli-Augusti. Jag lalla mest på hade semester var på onsdagspubar, hängde i Piteå, var mest glad hela tiden för jag mådde ju så bra. Sa upp min älskade lägenhet, plockade ihop den och flyttade in till min kille :) Hade även en avskedshelg för en kompis som flyttade långt härifrån, många tårar blev det den helgen. Men även gäljde ioch minnen.
 
September-Oktober En kompis fick en liten gosse <3 så mera bebis mys blev det. Jag fyllde år. Och jobbade mest.
 
November-December Jag och Tobias gick på min kusins bröllop, himla vackert . I december började jag trappa ner mina mediciner och ja det blev ju inget bra. Läkarna upptäckte att jag har ett läckage i förmaket, och jag väntar ännu på besked.
 
Summan av kardemumman. Jag är glad att jag får ha så fina männsikor i mitt liv som hjälper mig och står ut med mig fast jag kanske inte alltid mår bra. Dom står vid min sida hela tiden och det är kärlek <3. Jag ska klara av det här också det vet jag. Det kommer vara tufft, men jag är en tuff tjej. Sen ska jag kicka igång 2013. Min familj, min pojkvän, mina vänner ikväll är det jag som tar av mig hatten och bugar för er. Ni är bäst <3
 
GOTT NYTT ÅR! PUSS
 
 
 

Skidor.

Sitter i soffan och kollar på skidor, det ser så himla härligt ut. Jag vill oxå kunna fara ut och åka skidor, och tjoa i backarna haha! Nåja jag får ju sitta i soffan med mina värmetofflor, min mysiga filt, massa ljus och en kopp the det är inte fy skam det heller! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjärtat!

Jag har ju mått lite till och från i flera veckor har haft yrsel,trötthet,orkeslöshet, blåaläppar. Har varit på akuten och kollat upp det plus pratat med min läkare i Umeå men jag fick som svar att vi skulle avvakta det kan ju vara medicinerna fick jag till svars. Jag mådde bra i 4 dagar sen kom orkeslösheten, blå läppar, trötthet, yrsel tillbaka, fick sjukskriva mig IGEN!! Ringde min läkare igen förra veckan och sa att det  inte har blivit bättre med mig och vad ska jag göra? Han blev såklart oroade och började prata om att jag kanske måste komma ner till Umeå redan till helgen för att jag måste undersökas då mitt syreupptag inte var bra, men han var tvungen att prata med andra läkare innan det var helt säkert. 
 
Fredag eftermiddag ringer han att jag måste dit på lördag morgon och då fick jag lite panik...Ringde Dennis om han kunde följa med mig då alla andra jobbade. Lördag morgon hoppade vi på tåget och for mot Umeå jag halvt handikappad då jag blir slut bara jag går uppför en trappa.
 
Fick träffa min läkare Bengt nästan direkt vi kom dit och han gjorde undersökningar och tog prover på mig. Alla provsvar var bra, men när han gjorde ultraljud på hjärtat misstänkte han att det kunde ha blivit ett läckage i hjärtat men att man var tvungen att kolla noggrannare, Söndagmorgon fick jag en kanyl i foten och så satte dom kontrast så man ser bättre och då kunde dom se att jag har ett läckage i hjärtat och det har mest troligen blivit av min operation som jag gjorde i Maj.
 
Så nu måste jag opereras igen och är sjukskriven helt igen. Känns så surt allting jag fick vara frisk i 6 månader!! Och nu är man på ruta ett igen vet inte vad jag ska göra? Jag hade planerat att jag skulle kunna och utomlands nu i Februari, börja min utbildning och åka dundret runt men allt det fick strykas bara sådär mitt framför ansiktet, okej det kanske är småsaker för endel och man kan ju göra det senare i livet men hela förra vintern fick jag också stå åt sidan för att jag inte mådde bra och inte kunde göra saker pågrund av min hälsa. Det är ju nu man ska leva livet och verkligen leva!  
 
Just nu är min Fammo piggare än mig, jag orkar verkligen ingenting kan inte ens diska utan att jag blir slut. Försöker iallfall vara ute lite så man får se lite folk och lite friskluft, men det tar på krafterna.
 
Men jag ska klara det här, jag ska vara stark hela vägen.!
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjatigt...

Det här är så jobbigt att behöva må så här.. jag hade mycket hellre tagit magsjuka 10 ggr om för det vet om att det går över efter bara 2 dygn så mår man bra igen. Men det här? Är bra i några dagar sen är det samma sak igen och man vet inte vars man ska vända sig, Vårdcentralen vill inte ta ansvar för mig och på akuten är dom ju duktiga men dom vet ju inte heller så värst mycket och vill inte heller ta så mycket ansvar,  och för att inte tala om min läkare han är jätte duktig osv men att få tag på karln det är helt omöjligt, hade nog varit lättare att få tag på kungen,
Jag är inte den som gnäller ionödan och biter oftasta ihop mer än vad jag ska men nu har det börjat nå bristningsgränsen,...
 
Och inte nog med att man är sjuk ja då ska man ringa jobb,advia, passa tider för att ringa läkaren och sen ska man försöka förklara hur man mår och känner och det är ju naturligt. Men när folk i sin närhet inte ännu har förstått att det tar tid innan han ringer upp och man är lika upprörd som dom är men ändå måste man hålla god min och försöka förklara att ja det tar ju tid och jag vet inte vad är för fel på mig och jag vet inte varför jag mår som jag mår?!? Jag kan bli så irriterad över sånt...! Jag menar inte att alla är så, men vissa kan bli så himla tjatiga om att jag måste göra si och så och då går mina proppar. Jag gör på mitt sätt och det är mitt hjärta det handlar om.
 
Jag vill bara köpa en enkelbiljett till thailand och slänga mobil jäveln i havet...
 
 
 
 
 
 
 
 

3dje advent!

Hohoho redan 3dje advent och om en vecka är det julafton?!? Vars tar tiden vägen? Som vanligt är jag ännu inte klar med julklapparna och nu börjar jag känna lite panik halvt ångest.. Har som en klar bild i huvudet men när det väl kommer till kritan så njäääeee.
 
Nu är jag iallfall "frisk" igen och kan leva på som vanligt känns väldigt skönt. Så imorgon ska jag börja jobba igen känns som att man kan det här med datorn/tv:n. Det här är ju verkligen den stressigaste veckan på året men det ska gå bra. Bara fru karlsson håller stressen nere så ska ju det här gå som smort hehe.
 
Har snurrat på dygnet totalt idag klev jag upp kl 1 känns som att hela dagen har gått...
 
Ska fundera vidare på julklapparna..

Lördag!

Har sjukskrivit mig själv från jobbet då jag inte orkar jobba blir orkeslös och yr på engång :/. Är så besviken på sjukhuset i Umeå har ringt och prata med nån sjuksköterska och jag förklarde läget för henne och då hon lovade att hon skulle be min läkare ringa mig men än har han inte ringt. Man får helt enkelt vara sin egen läkare och gå på känlsan men vad vet jag egentligen om sånt?
Har tänkt iallfall fara till Malin och fika, vet att det kommer bli jobbigt men jag orkar inte sitta hemma nåmer känner att jag behöver friskluft och se lite människor. Har legat och vilat hela morgonen/förmiddan i sägen.
 
Btw jag älskar årets julkalender haha! Så himla kul är den känns som att man är Jenny 12 och Jenny 24 haha!
 
 
 
 

Backar bakåt!

Är på ruta ett igen angående min hälsa! Har mått bra i 6 månader och nu så har det kommit tillbaka igen, håller på att trappa ner på medicinerna så det är nog det som spökar men det känns ändå fan fan fan fan... Ursäkta svordomarna men jag är så jävla less.
Är hemma från jobbet eftersom jag inte orkar nått och blir yr för den minsta ansträgningen. Och få tag i min läkare är inte det lättaste jag hoppas att han ringer innan helgen iallafall.
 
Nåja nu till nått roligare jag har klippt lugg och är brunett med lite ljust i. Jag trivs kände att jag behövde en liten förändring i tillvaron och pigga upp mig lite. Nä om skulle återvända till tv:n....

Tisdag!

Är ledig idag och imorgon gode skönt. Ska bara ta det lugnt och försöka vara lite social iallafall, har inte varit det på senaste tiden utan mest bara varit hemma och tråkat. Man kanske behöver det också ibland?! Har börjat förra veckan med att trappa ner på min medicin och tanken är väl att om fyra veckor så slipper jag helt min medicin. Men  ja det går väl sådär. Har haft sån hemsk yrsel igår så att jag trodde jag skulle svimma i kassan sen sov jag hela kvällen. Hoppas det är bara en gångs förtelse för jag vet inte hur jag ska orka jobba annars. Är lite skeptisk till hela den här processen att börja så här mitt jultider när vi har som mest på jobbet och man jobbar verkligen häcken av sig då ska man börja exprimentera med medicin som jag inte vet hur jag kommer reagera på inte ens läkarna vet det, och det handlar ju direkt om alvedon.
 
Nåja det är bara att bita ihop och köra. Ska gå och simma idag hade jag tänkt. Är bara bra för hjärtat och få lite motion och då ser man ju verkligen hur kroppen reagerar.

RSS 2.0